Ziua mondială a dansului: 29 aprilie.

Știai că în fiecare an, la data de 29 aprilie, este celebrată Ziua Internațională a Dansului?

În 1982, Institutul Internațional de Teatru (ITI), prin Comitetul Internațional al Dansului, a hotărât ca în fiecare an, la data de 29 aprilie, să fie celebrată Ziua Internațională a Dansului. Sărbătoarea comemorează astfel și ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

„Dansul presupune disciplină, muncă, instrucție, comunicare. Datorită dansului, cuvintele pe care alții nici nu le-ar întelege nu mai sunt necesare; în locul lor se naște un limbaj universal, familiar. Dansul ne face plăcere, ne eliberează și ne oferă consolare, ca răspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea păsărilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit”.( Julio Bocca, unul dintre cei mai importanți dansatori argentinieni ai timpurilor)

Ziua Internațională a Dansului încurajează promovarea dansului în lume, dincolo de orice bariere, scopul fiind acela de a-i reuni pe toți iubitorii dansului, oricare ar fi aceștia.

SURSA: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/150723/Ziua-Internationala-a-Dansului.html

  *

* * *

Eu dansez, tu dansezi, dansăm oricând, oriunde, la orice vârstă…iată cum dansează ei!

Și la noi se dansează!!!

Pentru prima dată se sărbătorește și în comuna noastră dansul, „cea mai frumoasă artă, pentru că el nu este traducerea sau abstractizarea vieții; el este viața însăși” (Havelock Ellis). Inițiatoarea aderării la ampla acțiune internațională este d-ra. Ivan Ioana- Corina( instructorul și coregraful trupei de dans modern Step By Step, printre altele) pe care noi toți o susținem: ne este drag că școala noastră continuă colaborarea, peste ani, cu absolvenți ai instituției.

…să nu mai lungim vorba: vă așteptăm la dans! Duminică, 29 aprilie 2012, vă așteptăm la Căminul Cultural al Păuleștiului, începând cu ora 15.00. Gazdă vă va fi, desigur,  trupa de dans modern Step By Step- coordonată de inimoasa noastră, Oana. Îi vom fi și noi alături.

Cu toții vom dansa!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s