ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE – EDUPET: program educațional național.

   ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE – EDUPET este un program educațional național, ce vizează educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului. Obiectivul programului este conștientizarea de către elevi a problemelor de mediu generate de colectarea/ depozitarea incorectă a ambalajelor, a deșeurilor din ambalaje (mai ales deseuri din plastic si ambalaje tip PET) și educarea copiilor în spiritul unui comportament prietenos față de mediu, prin participarea directă la colectarea și la reciclarea recipientelor PET.

   Activitățile din acest concurs au ca scop colectarea selectivă a recipientelor PET, compactarea lor în vederea introducerii în circuitul de reciclare în cadrul unui concurs național organizat între „echipe verzi” formate din elevi.
   Proiectul ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE- EDUPET se adresează elevilor din toate unitățile de învățamânt preuniversitar din România, înscrise în concurs, prin asigurarea unui cadru de participare activă la colectarea și reciclarea recipientelor PET și vizează realizarea de activități instructiv-educative, cu scopul de a informa, educa și de a conștientiza elevii, cadrele didactice, părinții și comunitățile locale în legatură cu impactul deșeurilor nedegradabile asupra mediului.

Sursa: http://scolipentruunviitorverde.ro/despre-noi.php

*** Încă de la sfârșitul anului 2011 ne-am implicat și noi, cei din Școala„ Arhitect T.T.Socolescu”, Păulești, în acest program educațional și în concurs. Am colectat, am curățat de etichete și am compactat  peste 50 de kg. de pet-uri!

Imagini: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.378738575487234.107691.100000532830902&type=3&l=b1852e54d6

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s