România, Let’s Do It!

Au trecut deja 2  zile( 25.09.2010)! Locuitori ai României au ieșit să curețe întreaga țară de gunoaie. Într-o singura zi!!!

Între aceștia s-a aflat și un grup de elevi, foști elevi ai școlii„ Arhitect T.T.Socolescu”, Păulești, dar și ai Școlii- structură„ Vlad Mușatescu”, Găgeni. Experiența dobândită de copii  sperăm  să-i fi învățat câte ceva despre spațiul existenței noastre, despre noi- ființele ce-l populăm inteligent.

Elevii au fost coordonați de următorii profesori:Petre Laurențiu( religie), Stănescu- Necula Adrian( ed. fizică) și Rădulescu Ovidiu( coordonator„ Vlad Mușatescu”, profesor de istorie- geografie).


***

La începutul anului aflasem despre succesul acțiunilor din Estonia, Letonia, Lituania,  Portugalia si Slovenia, singurele țări în care această idee a fost anterior implementată. România este însă țara cea mai mare care realizează acest proiect, până în prezent, de aceea este nevoie de foarte mulți oameni care să se implice.

Ce s-a făcut până acum?

În septembrie anul trecut, din echipa centrală făceau parte 3 oameni, un voluntar dintr-un ONG și 2 persoane care au redactat anunțul oficial. În scurt timp s-a ajuns la aproximativ 80 de persoane implicate. Echipa de cartatori numără în prezent peste 2000 de oameni online. Rezultatul direct al cartării este harta deșeurilor din țară.  Această hartă oferă o imagine clară asupra situației deșeurilor din țară și asupra infrastructurii pentru gestiunea deșeurilor.

Din rândul persoanelor publice, după Smiley și Leonard DorofteiAdrian Despot s-a alăturat și el proiectului și îi invită pe toți românii la curățenie. În săptămânile care vor urma, echipa “Let`s Do It, Romania!” va prezenta testimoniale( care se bazează pe o mărturie. [Pr.: -ni-al] – Din fr.) cu diverse vedete, din diferite zone de interes, care vor îndemna publicul să se înscrie pentru Ziua de Curătenie Nationala, din 25 septembrie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s