Nou pe site-ul Școala Discovery: octombrie 2012.

Începând din septembrie 2012, o parte dintre emisiunile Școlii Discovery sunt disponibile pentru vizualizare online. Lunar vor fi adăugate emisiuni noi, pe care le puteti viziona acasă sau în clasa, integral sau pe capitole.
Iată materialele video disponibile în format video pe site-ul scoala.discovery.ro în luna octombrie:
Chimie Sistemul periodic al elementelor
In cursul acestei lectii, elevii vor invata ce reprezinta tabelul periodic, cum a fost descoperit si de cine, cum este organizat, cine a descoperit diverse elemente si multe altele.Elementele chimice
Lectia este compusa din patru module: alchimie, alchimisti, elemente chimice si compusi chimici. Materialul prezentat de poetul Roger McGough arata evolutia chimiei, din Grecia antica, pana in epoca moderna.
Fizica Lumina si spectrul electromagnetic
Lectia familiarizeaza elevii cu conceptele fundamentale privitoare la spectrul electromagnetic, si discuta in detaliu formarea si propagarea luminii. De asemenea, notiunile asimilate vor fi utilizate pentru a intelege principiile de baza ale functionarii televizoarelor.Fizica moderna si cosmologia
Lectia familiarizeaza elevii cu personalitatea, importanta si descoperirile lui Newton, Einstein si Hawking in domeniul fizicii si, in special, al cosmologiei. Elevii vor invata notiuni despre teoria relativitatii, gravitatie, formarea Universului si gauri negre.
Alte stiinte Structuri in constructie
Lectia prezinta elevilor principiul parghiilor si functionarea acestuia in constructii, precum si alte tipuri de tehnici necesare. Sunt prezentate si explicate tipurile de materiale folosite in proiectarea si realizarea structurii unei cladiri si contributia pe care aceste materiale o au la rezistenta structurii.
Biologie Evolutia
Lectia prezinta principalele descoperiri ale lui Charles Darwin, procesul de selectie naturala, procesul evolutiv al animalelor, plantelor si oamenilor de-a lungul istoriei Pamantului.Genetica

Lectia explica diferentele dintre trasaturile dominante si cele recesive, folosind trasaturile elevilor pentru exemplificare. Prin documentarea pe internet li se arata elevilor modul de aparitie si manifestare a afectiunilor genetice.

Materia si energia
In cursul acestei lectii, elevii vor invata modul in care oamenii obtin energie din mancare; ce inseamna notiunile de calorie, glucoza, enzima sau organism autotrof/heterotrof; principalii pasi ai fotosintezei.

Un proiect: Logos Discovery  & Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului Copyright 2012 © Discovery Channel
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s