28 octombrie 2011: în vizită la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, București.

    Bucurându-ne de sponsorizarea transportului, 57 elevi ai claselor V-VIII, însoțiți de profesorii diriginți, am vizitat renumitul muzeu bucureștean. Însorita zi de octombrie, ne-a dat posibilitatea de a ne juca, apoi, în parcul din apropierea Muzeului Țăranului Român, muzeu pe care ne-am promis să îl vizităm într-o excursie viitoare. Am pornit la drum cunoscând câte ceva despre Muzeul Antipa de la colegii mai mici care-l vizitaseră cu o zi înainte stârnindu-ne curiozitatea și nerăbdarea descinderii aici…

   Instituție culturală cu o veche tradiție, Muzeul Național de Istorie Naturală”Grigore Antipa” are printre principalele sale atribuții educarea și instruirea. Muzeul își propune ca, prin mijloace specifice, să contribuie la completarea și la actualizarea informațiilor pe care vizitatorii le-au dobândit din școală și din alte surse.

    Obiectivele propuse sunt:

  • Realizarea unei „educații ecologice” – informarea corectă și trezirea interesului pentru problemele protecției mediului;
  • Realizarea unei informări și a unei educări în problemele legate de patrimoniul muzeal și de importanța muzeelor ca instituții publice de cercetare științifică.

    Programele inițiate de muzeu se adreseaza tuturor categoriilor de vârstă, o atenție deosebită acordându-se elevilor. Copiii și tinerii sunt foarte receptivi la informații și la formarea unor mentalități adaptate problemelor actuale privitoare la protecția și la conservarea mediului, respectarea și ocrotirea patrimoniului național natural și cultural. Pentru elevi, sunt organizate programe speciale care se bazează pe cunoștințele prevăzute în programele școlare având însă rolul de a extinde aria activităților extracurriculare.

Imagini din timpul vizitei:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s