Hramul Bisericii noastre, 6 decembrie 2010.

Construită în jur de 1888,  și în acest an Biserica noastră își prăznuiește hramul.

La Biserica din Satul Paulești, cu hramul “Sf. Nicolae”, slujesc doi preoți: paroh TATU CRISTIAN MARIAN și ENACHE VALENTIN.

Așa cum a intrat în tradiția comunității, sfinții părinți ne așteaptă la eveniment și pe noi, sufletele din Școala „Arhitect T.T. Socolescu”, Păulești, luni, 6 decembrie 2010, la ora 10.30.

Mos Nicolae pps.

Sfinții Părinți ai satului.

Zi sfântă, zi încununată de lumină. Mici și mari am participat la slujbă și la sărbătoare. Satul Păulești- al comunei cu același nume- s-a adunat pe lângă lăcașul Domnului spre a-și cinsti biserica.

Soarele a blagoslovit cu lumină și căldură rugăciunea de sfințire a bucatelor, dar mai ales pe copiii școlii, atunci când preotul( cel mic) a ieșit din altar spre a rosti „Tatăl nostru”.

Sfântul Ierarh Nicolae

Fiind cu frica lui Dumnezeu, cinstind creștinătatea și propovăduind cu îndrăzneală și cu glas slobod dreapta credință, a fost prins de mai marii cetății Lichiei și dându-l la osândă și la cazne l-au închis în temniță, împreună cu alți crșstini. Și de vreme ce marele și bine credinciosul Constantin, din voia lui Dumnezeu, s-a făcut împărat al romanilor, cei ce erau închiși au fost sloboziți din legături și, cu ei împreună, a fost slobozit și marele Nicolae. Mergaâd la Mira, n-a trecut multă vreme și s-a strâns de către marele Constantin, întâiul Sinod de la Niceea, la care a luat parte și minunatul Nicolae. I s-a dat lui darul facerii de minuni, precum arată istoria vieții sale. Scos-a din temniță pe trei oameni năpăstuiți, care prinzând de veste că sunt osândiți pe nedrept, au chemat pe Sfântul în ajutor, ca, precum a izbăvit pe cei din Lichia, așa și pe dânșii să-i izbăvească. Pentru aceasta, dar, Sfântul Nicolae, ca unul ce era grabnic și fierbinte spre ajutor, s-a arătat în vis împăratului Constantin și eparhului Avlavie. Pe acesta l-a mustrat pentru pâra nedreaptă ce făcuse oamenilor la împăratul, iar pe împărat l-a înștiințat cu amănuntul, arătâdu-i că erau nevinovați, pârâți din pizmă. Așa, prin visul acesta, i-a izbăvit din primejdia tăierii. Și multe minuni făcând, păstorea dumnezeiește pe dreptcredinciosul său popor.

Venind la adânci bătrâneți, s-a mutat către Domnul, neuitând, nici după moarte, turma sa, ci în toate zilele dând cu îndestulare ale sale faceri de bine celor lipsiți și izbăvindu-i de tot felul de primejdii și de nevoi. Încă până astăzi, Dumnezeu, prin mijlocirea lui, lucrează minuni și cei ce-l roagă cu adevărată și neîndoită credință, nu numai mici binefaceri, ci și minuni mari dobândesc. Din anul 1087, luna mai în 9 zile moaștele Sfântului Nicolae se află la Bari, în sudul Italiei, luate din Mira, ca să nu cadă în mâinile musulmanilor. Acolo ele sunt în mare cinste din partea credincioșilor, care vin la el, cu credință, din toate părțile creștinătății.

„Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-au arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor.” (din Tropar)

Multe, mari şi preaslăvite minuni a făcut Sfîntul Nicolae, acest mare plăcut al lui Dumnezeu, pe uscat şi pe mare, ajutînd celor ce erau în primejdii, izbăvind de înecare şi scoţîndu-i din adîncul mării la uscat; răpindu-i din robie şi aducîndu-i la casele lor; izbăvind din legături şi din temniţe, apărînd de tăierea de sabie şi scăpînd de la moarte, apoi multora le-a dat tămăduiri: orbilor, vedere; şchiopilor, umblare; surzilor, auz; muţilor, grai. Pe mulţi, din cei ce pătimeau în sărăcia cea mai mare, i-a îmbogăţit, iar celor flămînzi le-a dat hrană. Şi la toată nevoia, s-a arătat gata ajutător, apărător cald, grabnic folositor şi sprijinitor; iar acum, deasemenea, ajută pe cei ce-l cheamă şi din primejdii îi izbăveşte. Ale cărui minuni precum este cu neputinţă a le număra, tot aşa cu anevoie este a le descrie. Pe acest mare făcător de minuni îl ştie Răsăritul şi Apusul, şi toţi creştinii cunoasc nenumăratele lui minuni. Deci, să se slăvească printr-însul Dumnezeu Cel Unul în Treime lăudat: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfînt, Căruia se cuvine laudă în veci. Amin.

CALENDAR

6 L +) Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei (Dezlegare la peste)

Sfantul Nicolae - mirul iubirii lui Hristos
Sfantul Ierarh Nicolae, mirul

Sursa: http://www.sfantulnicolae.info/

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Hramul Bisericii noastre, 6 decembrie 2010.&8221;

 1. LA MULTI ANI COMUNITATII DVS !
  O ZI MARE PENTRU INTREAGA COMUNITATE ESTE HRAMUL BISERICII IAR ALATURI DE ACEASTA SI ZIUA SCOLII DIN LOCALITATE
  LA MULTI ANI INCA ODATA
  CU RESPECT
  UN PROFESOR DE LA SCOALA CU CLASELE I-VIII SURDILA GRECI, judetul BRAILA
  P.S. Noi pe 6 decembrie sarbatorim Patronul Spiritual al Scolii, SF.IERARH NICOLAE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s