16 noiembrie: Materiale video noi pe site-ul Scoala Discovery!

Scoala Discovery

Saptamana incepe la Scoala Discovery cu lectia de chimie, unde studiem compusii chimici si reactiile dintre acestia, pentru a intelege legaturile ionice si covalente, procesele de oxidare si combustie. Marti ne vom familiariza cu termeni ca materie si energie, forta si lucru mecanic si vom afla mai multe despre cum functioneaza autovehiculele.

Saptamana continua cu o incursiune in lumea oceanelor, pentru a recrea calatoria vasului Beagle si descoperirile lui Darwin. Joi, la lectia de matematica, descoperim cum sunt folosite rapoartele si proportiile in rezolvarea problemelor cotidiene, iar vineri, la lectia de biologie, ni se dezvaluie modul in care oamenii obtin energie din mancare.

Saptamana aceasta pe Discovery Channel
19 – 25 Noiembrie
chimie Compusi si reactii
Se difuzeaza Luni ora 15:00 | In reluare Sambata ora 08:00
fizica Energia si lucrul mecanic
Se difuzeaza Marti ora 15:00 | In reluare Sambata ora 09:00
alte stiinte Secretele oceanelor
Se difuzeaza Miercuri ora 15:00 | In reluare Duminica ora 08:00
matematica Rapoarte si proportii
Se difuzeaza Joi ora 15:00 | In reluare Duminica ora 09:00
biologie Materia si energia
Se difuzeaza Vineri ora 15:00 | In reluare Duminica ora 10:00

Materiale video noi pe site-ul Scoala Discovery!

Incepand din septembrie 2012, o parte dintre emisiunile Scolii Discovery sunt disponibile pentru vizualizare online. Lunar vor fi adaugate emisiuni noi, pe care le puteti viziona acasa sau in clasa, integral sau pe capitole.
Luna noiembrie aduce online cele 7 episoade povestite de Bill Nye – despre biologie, chimie, fizica, astronomie, medicina, genetica si stiintele Pamantului.
Fizica Bill Nye despre Chimie
Lectia e compusa din cinci module-episod scurte: „Oxigenul si atomii”, „Structura chimica si tabelul periodic al elementelor”, „Substantele chimice si electricitatea”, „Compusii chimici si radioactvitatea”, „Materialele plastice si fulerenele: Viitorul chimiei”.
Biologie Bill Nye despre Fizica
Descriere: Lectia contine patru module: „Fizica clasica”, „Termodinamica si electromagnetismul”, „Fizica atomica”, „Fizica subatomica”.
Alte stiinte Bill Nye despre Stiintele Pamantului
Lectia e compusa din cinci module: „In interiorul Pamantului”, „Explorarea Pamantului”, „Atmosfera Pamantului”, „Clima in schimbare” si „Varsta Pamantului”.
Fizica Bill Nye despre Astronomie
Lectia este alcatuita din patru module: „Structura sistemului”, „Miscarea in spatiu”, „Radiatiile cosmice” si „Astronomia”.
Chimie Bill Nye despre Medicina
Lectia este compusa din patru module: „Primele descoperiri ale anatomiei”, „Inovatii tehnologice medicale”, „Microbii si bolile infectioase” si „Tratarea bolilor”.Bill Nye despre Genetica
Lectia consta in cinci module: „Esentialul despre gene”, „Elementele genetice transpozabile”, „Despre AND”, „Manipularea ARN-ului si a ADN-ului” si „Viitorul geneticii”.Bill Nye despre Biologie
Lectia include cinci module-episod, care trateaza diferite tipuri de micro-organisme, precum si diviziunea celulara: „Microbiologia”, „Diviziunea celulara”, „De la hrana la energie”, „Hormonii si nervii” si „Biodiversitatea si ecosistemele”.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s