1 iunie: hai la drum!

“Copiii sunt conştiinţa omenirii şi ea are obligaţia să asigure copilul cu tot ce are mai bun”, se menţionează în unul din cele zece principii ale Declaraţiei Drepturilor Copilului( 1959).

1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări. Nimic nu-i mai frumos pe lumea asta decât râsul unui copil fericit!
1 iunie – Ziua Copilului este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă.

Info: Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”. În Turcia, Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată pe 23 aprilie 1920.
În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua Copilului” (engleză: Universal Children’s Day).
În România, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.
Ziua Internationala a Copilului, 1 Iunie, a intrat in istorie ca avand inceputurile in anul 1925, an in care la Geneva s-a tinut Conferinta Mondiala pentru bunastarea copiilor, iar in China in acea zi de 1 iunie s-a sarbatorit Festivalul Dragonului, sarbatoare straveche, ce marcheaza in China inceputul verii, festival organizat de catre consulul Chinei la San Frascisco, pentru copii chinezi orfani.
Aceasta zi este sarbatorita in lume la date diferite, in functie de istoria nationala a fiecarei tari.
In 25 de tari, in majoritate foste sau actual comuniste la 1 Iunie;
Vesticii au date separate acordand in general, mai putina atentie acestei sarbatori: 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele dulci şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.
De 1 iunie, copiii si parintii sarbatoresc o zi deosebita care ne duce cu gandul catre miracolul de a da viata unei fiinite firave si inocente. Aceasta zi este una dedicata copiilor, dar cum fiecare dintre noi suntem in adancul sufletului copii, sunt de parere ca aceasta sarbatoare este a tuturor, sau cel putin este a celor care se simt copii.
Ziua copilului este un prilej de a sarbatori copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia si iubi copiii si, de ce nu, de a-i pregati pentru un viitor sanatos, fericit si plin de succese. 1 iunie este prilej de sarbatoare pentru toti copiii lumii si pentru cei din tara noastra.

Sursa: http://www.stiriprahova.ro/Articole/1 iunie- Ziua Internaţională a Copilului

***

Ce s-a întâmplat în școala noastră: ne-am urcat voinicește în autocare și …hai la drum!

Am vizitat Muzeul Cinegetic de la Posada, Manastirea Caraiman, din Bușteni, de aici- cei mici au plecat către poienile din Gura Dihamului, cei mari au mai întârziat spre a vizita muzeul Cezar Petrescu- Bușteni, alăturându-se în scurt timp- în minunatul cadru natural montan- colegilor lor mici. Ce mai e de povestit? Poate că școlarii noștri și-au umplut plămânii cu mirosul răcoros de cetină și că…nu le-au stat piciorușele: la grea încercare a fost pus povârnișul muntelui!

Mulțumim celor care au făcut posibil ca toate acestea să se întâmple!

Instantanee de călătorie:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.222374194457007.74794.100000532830902

PS: patru dintre colegii din clasa a VIII-a au sărbătorit prin…susținerea probei scrise a testării de limbă străină, în vederea trecerii în următoarea treaptă de învățământ. În speranța că experiența dobândită le va alunga întristarea că nu ne-au putut fi alături, le urăm succes mâine, la proba orală a aceleiași testări!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s